Halloween og underjordiske krefter

posted in: Awareness | 0

Halloween – Samhain, er en opprinnelig keltisk høsttakkefest som feires hvert år den 31. oktober. Ifølge den gamle keltiske kalenderen var dette nyttår, og denne overgangen representerte en utfordring, da den iboende kraften i både det gamle og det nye året var for svake til å holde de underjordiske kreftene borte fra jorden.

shutterstock_322226735

Derfor var dette en hjemsøkt natt. Det egentlige opphavet til Halloween-feiringen i engelskspråklige land, og da særlig USA, kom gjennom irske innvandrere. Kaoset som oppstod i denne overgangen mellom to år ble gjenopprettet ved daggry, da det nye året hadde fått tilstrekkelig styrke. I Irland ble det sagt at irske helter som kom ut av alveporten om natten, måtte være inne igjen til hanegal. Det ble dekket på til flere og ekstra stoler ble satt frem rundt bordet. Dette går igjen i den norske barneboken om Trollerolle som skal være inne før solen står opp, ellers sprekker han.

Wicca har ingen hellige skrifter, slik som kristendommen, islam og jødedommen har Bibelen, Koranen og Toraen. Wicca lever derimot etter The Wiccan Rede, som har følgende læresetning: «Gjør hva du vil, så lenge det ikke skader deg selv eller andre» (en: An it harm none, do what ye will). I wicca æres gudene på åtte viktige fester, eller sabbater, gjennom året. Samhain 31. oktober er en av dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *